Over ons

 

Het lijkt alsof we steeds meer vervreemden van onze natuur. We weten niet waar ons eten vandaan komt of hoeveel energie er nodig is voor voeding of verwarming. Hoe moeten we nou leven in deze tijd en hoe geven we de aarde door? Wij zijn gefocust en gedreven om  samen opzoek te gaan naar betekenis. Coachen en trainen, ontwerpen of organiseren. Laten we er maar eerlijk voor uitkomen... we zijn generalisten, maar nooit zonder doel. We handelen uit liefde en in verbondenheid met onze natuur. 
 
We ontvangen mensen graag bij Moorlanden. Indien nodig, werken we hybride, of reizen we naar je toe. Naast allerlei vormen van maatwerk ben je ook welkom op ons eigen terrein gedurende een van onze activiteiten. Kijk daarvoor in de agenda.

 

Mirjam

Mijn belangrijkste drijfveer is mijn eigen nieuwsgierigheid. Daarin ben ik zelf een wonderlijke mix van eigenschappen. Analytisch en intuïtief, creatief en praktisch.

Als kind al, was ik sterk gedreven door thema's als rechtvaardigheid. Het is daarnaast mijn levenservaring die mijn visie op leren en persoonlijke ontwikkeling heeft gekleurd.  Een van mijn belangrijkste inspiratiebronnen is Etty Hillesum. De "moed hebben", tot mezelf en tot anderen altijd een leidraad in mijn leven geweest.

Leren deed ik op veel verschillende manieren, in de vorm van vrouwenwerk, sjamanisme, tantra en persoonlijk leiderschap. De master contextuele benadering geeft me theoretische handvatten om nog meer te zakken in de gelaagdheid van het contact met de ander.

Wat mij in dit proces hielp en in vorm zette is het moederschap. Ik werd relatief jong moeder en ben de trotse ouder van twee stralende jongens, Jonne en Quinten.

Kernwoorden:

#zorg #onderwijs #training #veranderkunde #leiderschap #contextuelebenadering #vrouwenwerk #sjamanisme #storytelling #socialpermaculture #designthinking

Bram

De natuur is voor mij een oneindige bron van inspiratie. Ik ontwerp graag met de natuur mee. Mede door mijn creatieve achtergrond als theatermaker en muzikant/componist ben ik in staat om buiten de gebaande kaders te denken. De afgelopen jaren ben ik opgeleid als coach / trainer en sta ik in het volwassen onderwijs voor de klas. Bij IPD-opleidingen  ben ik medeontwikkelaar en docent van de opleidingen ecologisch hovenier , adviseur permacultuur en voedselbossen. 

Zowel in contact met de natuur als in contact met mensen is nauwkeurig observeren en diep luisteren een gave die ik graag en vaak inzet. Waarbij ik zowel zacht als leidend ervaren kan worden maar altijd authentiek ben en op zoek ben naar het ontwikkel potentieel. 

Het samenwerken met de natuur betekent voor mij het leren ontwerpen met tijd en het onderzoeken van ecosystemen. Het zijn processen, van nauwkeurig observeren en uitproberen. Mijn behoefte aan rust en ruimte zorgde ervoor dat ik in 2017 in Getelo terecht kwam, waar ik nu samenwoon met Mirjam en haar kinderen.

Kernwoorden:

#coaching #training #permacultuur #voedselbos #agroforestry #ecologie #creativiteit #natuur #persoonlijkleiderschap #onderwijs #veranderkunde #groeimindset #designthinking